Osallistujatarinoiden vuorossa neljäntenä on Northern Adventure Team. Kyseessä on parikymppisten nuorten seikkailu-urheilutiimi Espoosta, minkä jäsenet osallistuvat seikkailukisojen ohella eri lajien tapahtumiin, kuten polkujuoksu-, suunnistus-, swimrun-, pyöräsuunnistus- ja maastopyöräilytapahtumiin. Perustajajäsen Lauri Hollo avaa tiimin historiaa.
Lauri, mistä idea omasta tiimistä lähti ja kuinka monta jäsentä teillä on tällä hetkellä?
Tiimin ensimmäinen kilpailu oli vuonna 2017 Rogaining 24h SM-kisat, jonne lähdin suoraan Kanadasta vaihtovuoden jälkeen. Nykyiseen muotoonsa tiimi on vuosien varrella muodostunut eri kisojen kokoonpanojen ympäriltä. Tiimin nimissä on kisannut yhteensä 13 eri jäsentä, mutta kilpailevia jäseniä on tällä hetkellä seitsemän. Tiimin idea on jakaa seikkailu-urheilun ilosanomaa muille nuorille.
Teillä on myös tullut tiimiin täksi vuodeksi muutama nainen, joista yksi on joensuulaislähtöinen Moona Havula. Saammeko Sisu-Seikkailuun myös teidän naisjäseniä tänä vuonna?
Kyllä saadaan, Moona & Jerry lähtevät myös kisaamaan Puutec-sarjaan. Joukkueen toinen naisjäsen Pinja Koskinen kilpailee samana viikonloppuna pyöräsuunnistuskisoissa Tampereella.
Mitä kisoja teillä on tänä vuonna tarkoitus käydä kisaamassa?
Moona lähtee kiertämää Finisher-liivin perässä koko Ultra Trail Tour Finlandia onnistuneen Karhunkierroksen “perusmatkan” jälkeen. UTTF:n osakilpailuja ovat NUTS Karhunkierros 166 km, NUTS Ylläs Pallas 160 km sekä Vaarojen Maraton 131 km. Heinaro kilpailee heinäkuun alussa Nuuksio Backyard Ultrassa.
Heinäkuussa pojat lähtevät Ylläkselle 24h SM-rogainingiin tavoitteena voittaa nuorten sarja ja kuitata osallistumisoikeus ensi vuoden MM-rogaan Tsekkeihin. Kauden lopussa Lauri Hollo, Lauri Heinaro, Jerry & Pinja lähtevät syyskuussa Lost in Kainuun 48h-sarjaan. Tottakai pitkin kesää ja syksyä kierrämme lyhyempiä multisport-kisoja ympäri Suomea. Loppusyksystä itseäni kiinnostaa Synkkä Syysunelma, mutta pidetään suunnitelmat auki sen osalta.
Mitä tavoitteita tämän kesän Sisu-Seikkailun Puutec-sarjaan?
Taktiikkana on viime vuonna testattu “tulos tai ulos”, koska kisa on vain 11h-13h, niin täytyy koko ajan puskea täysillä eteenpäin. Tottakai suunnistuksen pitää olla tarkkaa läpi yön.
Mistä kimmoke seikkailu-urheiluun on alunperin lähtenyt noin nuorella iällä?
Isäni Harri Hollo on järjestänyt kisoja Suomessa vuodesta 1999 lähtien. Ensimmäinen oma muisto on Endurance Quest vuodelta 2005. Kisa alkoi sillä, että pyöräilin 6-vuotiaana 100 metriä tietä pitkin, kunnes kisaajat saivat ohittaa minut ja lähteä radalle. Eli laji kulkee veressä.
Jerryn & Joonatanin kanssa olemme kilpailleet partiotaitokilpailuissa vuodesta 2014, joissa käytännössä vaelletaan 24h ja rasteilla suoritetaan erilaisia erätaitoja. Näiden jälkeen siirtyminen seikkailu-urheiluun oli suhteellisen helppoa. Ensimmäinen virallinen 24h seikkailukisa taisi olla Ursak 2018.
Ja siitä se sitten lähti. Tänä vuonna oli ajatuksena lähteä Ruotsiin seikkailu-urheilun maailmansarjaan (Adventure Race Worldseries), mutta koronatilanne sotki suunnitelmia. 2022 on tarkoitus lähteä kisaamaan ulkomaille, jos korona sen sallii.