TAPAHTUMAINFO

SISU-SEIKKAILU 4.-5.6.2022

Tervetuloa Sisu-Seikkailuun Kontiolahdelle! Sisu-Seikkailu on kaikille avoin multisport-tapahtuma, jossa liikutaan jalan, meloen, pyöräillen rastilta toiselle koko ajan suunnistaen. Lisäksi on tarjolla erilaisia yllätystehtäviä.

Sisu-Seikkailun tapahtumakeskus sijaitsee Kontiolahden ampumahiihtostadionilla (Napakympintie 24, Kontiolahti). Lähdöt sijaitsevat eri paikassa kuin maali. Kontiolahden vaihtelevat maastot, hienot polut ja vesistöt luovat erinomaiset puitteet multisport-tapahtuman järjestämiseen.

Sarjoja on kuusi erilaista, niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille. Uutuutena on ilmainen Perhe-Sarja. Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle osallistujalle taidollisesti ja fyysisesti sopiva sekä mielekäs sarja. Radat paljastuvat osallistujille vasta tapahtumapäivän aamuna, 1–2 tuntia ennen starttia annettavista reittikartoista, mutta ennakkoon paljastamme jotain juttuja somessa. Kaikissa sarjoissa on yllätysrasteja eli Questejä, joissa mitataan niin fyysisistä kuin henkistä kanttia. Tarkemmat sarjakuvaukset ovat alempana.

TAPAHTUMAN LUONNE JA PALKINNOT

Sisu-Seikkailu on multisport-tapahtuma, jossa otetaan aika ja julkaistaan tulokset. Tärkeintä on itsensä haastaminen, osallistuminen ja uuden kokeminen. Palkinnot jaetaan parhaille vain Puutec-sarjassa ja muut palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Arvontapalkintoina on 20–100 € arvoisia tuote- ja elämyslahjakortteja.

SARJAT ja LAJIT (Alustavat kestot ja matkat)

TARKAT INFOT LÖYDÄT KAPTEENIKIRJEESTÄ!

LAUANTAI 4.6.

Puutec -sarja (alustava info):  Kärjen aika noin 5,5-6 h. Matka 75-85 km. Maastopyöräily, suunnistus, rullaluistelu, melonta, vesistötehtävät ja questejä. Startti lauantaina 4.6. klo 16. Maksimiaika 8 h.

Sisu Night -sarja: Kärjen aika 4-5 h. Matka 45–50 km. Maastopyöräily, suunnistus, melonta, vesistötehtävät ja questejä. Startti lauantaina 4.6. klo 17. Maksimiaika 7 h.

SUNNUNTAI 5.6.

Sisu-sarja: Kärjen aika n. 4 h, max. 7 h. Matka 40–45 km. Maastopyöräily, suunnistus, melonta, vesistötehtävät ja questejä. Startti sunnuntaina klo 10.

Adventure-sarja: Kärjen aika n. 3.5 h, max. 7 h. Matka 30–40 km. (Maasto)pyöräily, suunnistus, melonta, vesistötehtävät ja questejä. Startti sunnuntaina klo 10.

Rento-sarja: Kärjen aika n. 2.5 h, max. 7 h. Matka n. 15-22 km. Pyöräily, suunnistus, melonta, vesistötehtävät ja questejä. Startti sunnuntaina klo 10.

Perhe-sarja: Kärjen aika n. 1 h, max. 2 h. Matka 1-4 km. Jalan tai pyörällä. Perheille sopivia tehtävärasteja ampumahiihtostadionin läheisyydessä. Startti sunnuntaina klo 11-12.

Osallistumismaksu pitää sisällään:

 • Tapahtumajärjestäjien antamat materiaalit
  • Kummallekin joukkueen jäsenelle omat kartat
  • Reittikirja
  • GPS-seuranta (kaikki sarjat)
  • Numerolaput
 • Ajanotto ja tulospalvelu
 • Huoltoauton palvelut (pyöränkorjaus, varapyörä, raatotaksi)
 • Melontakaluston käyttö
 • Kuvaus tapahtuman aikana. -> Kuvien vapaa käyttö somessa kuvaajan nimen mainitsemalla
 • Quest-rastit
 • Pukeutumis- ja peseytymistilat tapahtumakeskuksessa
 • Ruokailu
 • Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 20–100 € arvoisia arvontapalkintoja

Tarjoiltavat ruuat täsmentyvät kevään aikana. Erityisruokavaliotoiveet otetaan huomioon.

SARJOJEN KUVAUKSET

Puutec on Sisu-Seikkailun pisin ja haastavin sarja. Tässä sarjassa tarvitsee voimaa, suunnistustaitoa ja kestävyyttä. Startti on lauantaina klo 16 ja maaliintulo la klo 24 mennessä.

Puutec-sarjassa osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Reitiltä löytyy kulttuurimaisemaa, hienoja polkuja, vaaramaastoja. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kajakeilla tai kanooteilla. Reitti kuljetaan koko ajan suunnistaen ja hyvillä reitinvalinnoilla sekä sujuvalla etenemisellä on merkitystä tässä sarjassa. Käytössä on erilaisia suunnistus- ja maastokarttoja. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200 m uimataitoa sekä aiempaa kokemusta seikkailukilpailuista.

Suuntaa-antavat osuuspituudet:

 • Maastopyöräilyä 30-50 km
 • Melontaa 5–15 km
 • Rullaluistelua 10-30 km
 • Juoksua/suunnistusta 10–20 km
 • Vesistötehtävät 0,5–2 km
 • Quest-rasteja 2–5 kpl

Paras mies-, seka- ja naisjoukkue palkitaan. Lisäksi sukupuolisarjoissa palkitaan TOP 3, mikäli joukkueita on yli 10 per sukupuolisarja.

Sisu Night -sarja starttaa myös lauantai-iltana. Startti on klo 17 ja maaliin on tultava klo 24 mennessä. Seikkailu käydään hämärtyvässä kesäillassa ja lamppu voi olla tarpeen.

Sisu Night -sarjassa osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Suunnistus on paikoitellen hieman vaativampaa kuin sunnuntain sarjoissa ja hämärtyvä kesäilta luo lisähaastetta. Reitiltä löytyy hienoja polkuverkostoja maastopyöräilyyn, isoja ja pieniä vesistöjä sekä yllätysmomentteja. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kanooteilla tai kajakeilla. Reitti kuljetaan koko ajan suunnistaen ja hyvillä reitinvalinnoilla on merkitystä. Käytössä on erilaisia suunnistus- ja maastokarttoja. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200 m uimataitoa.

Suuntaa-antavat osuuspituudet:

 • Maastopyöräilyä 30–40 km
 • Melontaa 4–8 km
 • Juoksua/suunnistusta 7–15 km
 • Vesistötehtävät 0.5 km
 • Quest-rasteja 3–5 kpl

Sisu-sarja on suunnattu niille, joille riittää 40–50 km seikkailua tiiviissä paketissa. Tässä sarjassa tarvitaan sisun lisäksi voimaa, kestävyyttä ja monipuolista lajiosaamista. Sopii hyvin lajiin hurahtaneille.

Sisu-sarjassa osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Suunnistus on selkeästi vaativampaa kuin lyhyemmissä sarjoissa, mutta silti läpäistävissä kuntorasteilla vaadittavilla suunnistustaidoilla. Reitiltä löytyy hienoja polkuverkostoja maastopyöräilyyn, erilaisia vesistöjä sekä yllätysmomentteja. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kanooteilla tai kajakeilla. Reitti kuljetaan koko ajan suunnistaen ja hyvillä reitinvalinnoilla voi olla merkitystä. Käytössä on erilaisia suunnistus- ja maastokarttoja. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200 m uimataitoa.

Suuntaa-antavat osuuspituudet:

 • Maastopyöräilyä 25–40 km
 • Melontaa 3–5 km
 • Juoksua/suunnistusta 7–15 km
 • Vesistötehtävät 0.5 km (esim. uimapatjailu)
 • Quest-rasteja 3–5 kpl

Adventuresarja kulkee hienoissa ja vaihtelevissa maastoissa ja reitit on suunniteltu suunnistuksellisesti helpoiksi. Reitiltä löytyy kaikki lähiseutujen parhaat palat, kuten kauniita vesistöjä, hiekkarantoja, monipuolisia polkuja sekä yllätysmomentteja. Tässä sarjassa pärjää peruspyörälläkin, mutta reitinvalinnoista riippuen voi välillä joutua taluttamaan vaikeimmat kohdat. Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kajakeilla tai kanooteilla. Aiempi kokemus seikkailu-urheilusta ei ole välttämätöntä vaan asenne ja hoksottimet ratkaisee. Reitillä edetään rastilta toiselle suunnistaen, joten vähintään toisen joukkueen jäsenistä tulee hallita kartanluku. Mikäli olet suunnistanut viimeksi koulussa, niin suosittelemme suunnistuksen iltarasteilla kartanlukutaitojen kertaamista. Osallistujilta vaaditaan vähintään 200 m uimataito.

Suuntaa-antavat osuuspituudet:

 • Maastopyöräilyä 25–30 km
 • Melontaa 2–3 km
 • Helppoa suunnistusta 4–6 km
 • Vesistötehtävät 0.5 km (esim. uimapatjailu)
 • Quest-rasteja 3–5 kpl

Rentosarjan radat on suunniteltu niin, että niistä suoriutuu varmasti jokainen lajista innostunut. Suunnistus- ja pyöräilyosuudet kulkevat helpoissa kangasmaastoissa ja kulttuurimaisemissa, joissa ei ole suurempaa eksymisvaaraa. Pyöräilyssä edetään pääosin helppokulkuisia uria, polkuja ja teitä pitkin. Muutama polku on haastavampia, missä maastopyörällä pääsee taitavimmat ajaen, mutta muita pyöriä joutuu taluttamaan. Melonta ja vesistötehtävät ovat sopivan lyhyitä ja ne suoritetaan valvovien silmien alla, missä lähimpään rantaan on aina alle 150 m.  Melontaosuus suoritetaan järjestäjän kajakeilla tai kanooteilla. Entry level -tasosta huolimatta Rento-sarjasta löytyy tänä vuonna seikkailullisuutta yhtä paljon kuin pidemmistäkin sarjoista!

Rentosarja sopii erityisesti ensikertalaisille. Vähintään toisen joukkueen jäsenistä tulee hallita kartan luvun alkeet. Osallistujilta vaaditaan vähintään 200 m uimataito.

Suuntaa-antavat osuuspituudet:

 • Pyöräilyä 8-15 km
 • Melontaa 0.5–1 km
 • Helppoa suunnistusta 3–5 km
 • Vesistötehtävät 0.5 km (esim. uimapatjailu)
 • Quest-rasteja 3–5 kpl

Perhesarjan rata kiertää ampumahiihtostadionin läheisyydessä. Seikkailu on suunniteltu 5-12-vuotiaille lapsille ja heidän saattajille. Rata koostuu tehtävärasteista ja jokainen joukkue voi päättää kuinka monta tehtävärastia haluaa käydä. Pituudeltaan perhe-sarja on 1-3 km mittainen ja joukkueet voivat käyttää halutessaan myös pyöriä. Perhe-sarjan ”hintaan” kuuluu pieni muistopalkinto ja maalissa juoma ja eväsleipä.

MELONTAKALUSTO

Järjestäjän puolesta on melontakalustona intiaanikanootteja sekä Star Duo -kajakkikaksikoita. Oman vastaavan melontakaluston käyttäminen on sallittua. Ilmoita käytöstä järjestäjälle.

LÄHTÖ

Lähtöihin on bussikuljetus (ei koske perhe-sarjaa). Joukkueet ohjeistetaan viemään ennen tapahtumakeskukseen saapumista pyörän ja osan tavaroista matkan varrella oleville vaihtopaikoille. Maksimissaan 18 km päähän linnuntietä mitattuna tapahtumakeskuksesta.

Sarjojen lähtöajat

LAUANTAI
Puutec klo 16
Sisu Night -sarja klo 17

SUNNUNTAI
Sisu-sarja klo 10.00
Adventure-sarja klo 10.15
Rento-sarja klo 10.00
Perhe-sarja klo 11-12

Paikka:  Kontiolahden ampumahiihtostadion, Napakympintie 24, Kontiolahti.

SÄÄNNÖT

Säännöt tarkentuvat kevään aikana. Tästä infoa tulee Facebookiin, Instagramiin, nettisivuille ja osallistujille sähköpostiin.
Alle 18-vuotias voi osallistua tapahtumaan huoltajan kirjallisella luvalla. Luvat tulee lähettää sähköpostilla sisuseikkailu@gmail.com ilmoittautumisen yhteydessä.

PAKOLLISET VARUSTEET

Pakollinen varustelista on alustava ja tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Lopullinen varustelista selviää kapteenikirjeestä.

 • Emit (joukkuekohtainen varuste), voi myös vuokrata järjestäjältä ilmoittautumisen yhteydessä (vuokrahinta 10 €/joukkue). Oman Emit-leimauskortin numero ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Hävinneestä Emit-vuokrakortista veloitetaan 75€.
 • Puhelin vedenpitävästi pakattuna, esim. Minigrip-pussissa
 • EA-välineet (vähintään 4 laastaria, 1 metri urheiluteippiä, ensiside)
 • Järjestäjän antama reittikirja + kartat (järjestäjä antaa ennen starttia)
 • Vedenpitävä kynä (permanenttitussi)
 • Energiaa ja juomaa oman suorituksen ajaksi tai seuraavalle vaihtopaikalle saakka
 • Reppu tai muu vastaava
 • 2 pyörää pyöräilyosuuksilla
 • 2 pyöräilykypärää, pakollinen kaikilla pyöräosuuksilla
 • 2 pelastusliivit (kuljetetaan osan matkaa mukana). Osallistujat käyttävät omia pelastusliivejä. Vuokraliivejä ei ole tarjolla järjestäjän puolesta.
 • PUUTEC-sarjan lisävarusteet: Rullaluistimet. Huom! Rullaluisteluosuuden voi korvata pyöräilyllä ja noin 15 minuutin lisärastin hakemisella.

GPS-SEURANTA

Kaikilla joukkueilla on käytössä GPS-seuranta. GPS-seurannan linkki julkaistaan tapahtumapäivän aamuna.

ILMOITTAUTUMINEN

ILMOITTAUTUMINEN AVAUTUU 28.2.2022 klo 10

Sarjakiintiöt:

Tapahtumaan otetaan maksimissaan 400 hlöä.

Puutec -sarjaan otetaan maksimissaan 25 joukkuetta.
Sisu Night -sarjaan otetaan maksimissaan 25 joukkuetta.
Sisu -sarjaan otetaan maksimissaan 50 joukkuetta.
Adventure -sarjaan otetaan maksimissaan 50 joukkuetta.
Rento -sarjaan otetaan maksimissaan 40 joukkuetta.
Perhe -sarjaan otetaan maksimissaan 60 perhejoukkuetta (2-5 hlöä/joukkue).

Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun sarjat ovat täynnä tai viimeistään kolme viikkoa ennen tapahtumaa sunnuntaina 15.5.2022 klo 23.59.

MAJOITUS

Kontiolahdelta ja Joensuun seudulta löytyy majoitusvaihtoehtoja moneen makuun.

Kontiolahti (etäisyys tapahtumakeskuksesta)
Hotel Julie (10 km)
Motelli Kontio (4 km)
Vaara Sport (1,5 km)

TIEDOTUS

Virallinen tiedotus: www.sisu-seikkailu.fi
Facebook: Sisu-Seikkailu
Instagram: @sisuseikkailu

YHTEYSTIEDOT

Järjestäjä Selkien Sisu ry

 • Tapahtumakoordinaattori: Lauri Kontkanen, 040-7596177
 • Tapahtuman talkoopäällikkö: Matti Ikonen, 0400-887965
 • sisuseikkailu@gmail.com
 • Ratamestaritiimi: Lauri Kontkanen, Annukka Pesonen, Janne Turunen, Simo Kiiskinen ja Matti Ikonen

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Tervetuloa Sisu-Seikkailuun!