Sisu-Seikkailun tarina

Selkien Sisu on kokenut suunnistustapahtumien järjestäjä jo ammoisilta ajoilta. Ensimmäinen kosketuspinta seikkailu-urheilun järjestämisiin tapahtui keväällä 2008, kun Sisu-Seikkailun koordinaattori Lauri järjesti Wiima-talviseikkailukilpailun Selkiellä. Vierähti useampi vuosi kunnes keväällä 2016 Sisulaiset aktivoituivat ja perustivat seikkailutiimin ”Selkien Sisu Adventuren”. Tämän jälkeen olemme osallistuneet noin 10 eri seikkailukilpailuun (Ursak, Vierumäki Adventure, X-kaato, Mesikämmen Challenge, Wiima, Summer Challenge, Snowflakes Seikkailu..).

Heti alkuun oli selvää, että järjestämme seikkailutreenejä ja jossain välissä myös oikean kilpailun. Heinäkuusta 2016 lähtien olemme järjestäneet Joensuun seudulla 6 seikkailutreeniä, joissa on käynyt yhteensä yli 250 henkeä. Viime syksyn viimeisessä treenissä olikin jo 60 osallistujaa! Seikkailutreeneistä saatu positiivinen palaute antoi pontta vuoden 2018 kisajärjestelyillä, joten päätimme vihdoin järjestää seikkailukilpailun. Itse asiassa Selkien Sisun ensimmäinen nykyaikainen suunnistuskilpailu käytiin tulevan Sisu-Seikkailun maastossa. Ehkäpä laitamme muutaman saman rastipisteen kuin vuonna 1994!

Punainen lanka toiminnassamme on ollut tarjota matalankynnyksen seikkailu-urheilutoimintaa, ja siinä olemme mielestämme onnistuneet kohtuullisen hyvin. Joensuun seudulle on tullut monta uutta lajin harrastajaa lisää! Haluamme tarjota mahdollisimman lyhyitä sarjoja, joita on mahdollista kokeilla myös ihan normaalikuntoiset ihmiset. Ei siis tarvitse olla mikään teräskuntoinen, vaan vähempikin urheilutausta riittää. Seikkailu-urheilu on siitä hyvä harrastus, että siinä vaihtuu usein lajit tapahtuman aikana, jolloin esimerkiksi melonnassa käytetyt käsilihakset pääsevät lepäämään pyörällä ajaessa ja niin edelleen. Monesti matka tuntuu etukäteen pitkältä, mutta suorituksen aikana aika menee monesti siivillä.

Sisu-Seikkailu tarjoaa kaikille sarjoille erittäin mielenkiintoiset ja mukavat radat! Kannattaa todellakin tulla kokeilemaan ja nauttimaan!

Vastaa