TAPAHTUMAINFO 2018

SISU-SEIKKAILU 4.8.2018

Tervetuloa Sisu-Seikkailuun Kontiolahden joki- ja vaaramaisemiin lauantaina 4.8.2018. Sisu-Seikkailu on kaikille avoin kahden hengen joukkueilla kilpailtava multisport-tapahtuma, jossa liikutaan meloen, pyöräillen, uimapatjaillen, suppaillen ja suunnistaen.

Sisu-Seikkailun keskipisteenä toimii Pielisjoen varrella oleva Jakokosken museokanava, joka luo monipuoliset puitteet multisport-tapahtuman järjestämiseen. Reitit kiertävät lähiseudun vaihtelevissa maastoissa ja hienoimmissa luontokohteissa.

Sarjoja on tarjolla neljä erilaista, niin ensikertalaisille kuin kokeneemmille. Tavoitteenamme on tarjota jokaiselle osallistujalle taidollisesti ja fyysisesti sopiva ja mielekäs sarja. Radat paljastuvat osallistujille vasta tapahtuman aamuna, 1–2 tuntia ennen starttia annettavista reittikartoista, mutta ennakkoon paljastamme jotain juttuja somessa. Lisäksi kaikissa sarjoissa on yllätysrasteja eli Questejä. Tarkemmat sarjakuvaukset ovat alempana.

TAPAHTUMAN LUONNE JA PALKINNOT

Kutsumme Sisu-Seikkailua tapahtumaksi, jota voi luonnehtia myös kilpailuksi, jossa otetaan aika ja julkaistaan tulokset. Emme kuitenkaan korosta voittamista vaan osallistumista ja elämyksiä. Palkinnot jaetaan parhaille vain pisimmässä sarjassa, mutta muut palkinnot arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Arvontapalkintoina on muun muassa Iikan Pyörävarikon 500€ pyörälahjakortti ja Arctic Trainersin lahjakortteja SUP-retkille.

SARJAT ja LAJIT

Arctic Trainers -sarja. Kärjen aika n. 8h, max. 10h. Matka 80-100km. Maastopyöräily, suunnistus, melonta, rullaluistelu, suppailu, uimapatjailu ja questejä. Pääpalkinto Arctic Trainersin SUP-koskenlaskuretki Ruunaalle (Arvo 2 x 250€).

Sisu-sarja. Kärjen aika n. 4h, max. 7h. Matka 45-50km. Maastopyöräily, suunnistus, melonta, suppailu, uimapatjailu ja questejä.

Adventure-sarja. Kärjen aika n. 3h, max. 5h. Matka 30-40km. (Maasto)pyöräily, suunnistus, melonta, suppailu, uimapatjailu ja questejä.  

Rento-sarja. Kärjen aika n. 60-90min, max. 3h. Matka 10-13km. Pyöräily, suunnistus, melonta, suppailu, uimapatjailu ja questejä.  

Osallistumismaksu pitää sisällään:

 • Tapahtumajärjestäjien antamat materiaalit
  • Kummallekkin joukkueen jäsenelle omat kartat
  • Reittikirja
  • GPS-seuranta (Arctic Trainers-sarja)
 • Ajanotto ja tulospalvelu
 • Melonta ja SUP-kaluston käyttö
 • Kuvaus tapahtuman aikana. -> Kuvien vapaa käyttö somessa maininnalla #sisuseikkailu
 • Elämykselliset Quest-rastit
 • Loistavat palkinnot Arctic Trainers -sarjan parhaille
 • Kaikkien osallistujien kesken arvotaan upeita 50-500€ arvontapalkintoja
 • Arvontapalkinnot ennen tapahtumaa

SARJOJEN KUVAUKSET

Yhteenveto

Arctic Trainers-sarja on Sisu-Seikkailun pisin ja haastavin. Kaikki osuuspituudet ovat tuplasti pidemmät seuraavaksi pisimpään – Sisu-sarjaan verrattuna. Tässä sarjassa vaaditaan luonnollisesti hyvää kuntoa.

Arctic Trainers-sarjassa osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Reitiltä löytyy muun muassa hienoja suppa-kangasmaastoja suunnistukseen, teknisiä polkuja maastopyöräilyyn, avosuota Questeille ja sileää asfalttia rullaluisteluun. Melontaosuus suoritetaan vapaavalintaisella avokanootti-kalustolla. Järjestäjien puolesta on varattu kaksipaikkaiset inkkarikanootit ja -melat, mutta oman kaluston saa tuoda ja siitä saa alennusta. Reitti kuljetaan koko ajan suunnistaen, jossa reitinvalinnoilla voi olla suuri merkitys. Käytössä on erilaisia suunnistus- ja maastokarttoja. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200m uimataitoa, sekä aiempaa kokemusta seikkailukilpailuista.

Suuntaa antavat osuuspituudet:

Maastopyöräilyä 55-70km
Melontaa 10-15km
Juoksua/suunnistusta 10-15km
Suppailua ja uimapatjailua yht. 1-2km
Rullaluistelua 10-15km
Quest-rasteja 6-7 kpl

Sisu-sarja on suunnattu niille, joille riittää 40-50km seikkailua tiiviissä paketissa. Tässä sarjassa tarvitaan Sisun lisäksi voimaa, kestävyyttä ja monipuolista lajiosaamista. Sopii hyvin Sisupusseille, jotka tykkäävät taistella aina loppuun saakka.

Sisu-sarjassa kaikki osuudet on suunniteltu monipuolisiin ja vaihteleviin maastoihin. Suunnistus on paikoitellen hieman vaativampaa kuin lyhyemmissä sarjoissa. Reitiltä löytyy hienoja suppa-kangasmaastoja suunnistukseen, teknisiä polkuja maastopyöräilyyn sekä avosuota ja vaaramaastoja Questeille. Melontaosuus suoritetaan jokimelontana vapaavalintaisella avokanoottikalustolla. Järjestäjien puolesta on varattu kaksipaikkaiset inkkarikanootit ja -melat, mutta oman kaluston saa tuoda ja siitä saa alennusta. Reitti kuljetaan koko ajan suunnistaen, jossa reitinvalinnoilla tulee olemaan merkitystä. Käytössä on erilaisia suunnistus- ja maastokarttoja. Osallistujilta edellytetään monipuolisia lajitaitoja ja vähintään 200m uimataitoa.

Suuntaa antavat osuuspituudet:

Maastopyöräilyä 30-35km
Melontaa 4-6km
Juoksua/suunnistusta 7-10km
Suppailua ja uimapatjailua yht. 0,5-1km
Quest-rasteja 4-5 kpl

Adventure-sarjan reitit kulkevat hienoissa ja vaihtelevissa maisemissa, ja suunnistuksellisesti ne on suunniteltu helpoiksi. Reitiltä löytyy kaikki parhaat palat, kuten kauniita kangasmaastoja ja polkuja, höllyvää avosuota ja idyllistä jokimaisemaa. Tässä sarjassa pärjää hyvin vaikka mummopyörällä, mutta reitinvalinnasta riippuen tarjolla on myös mukavaa single-trackia maastopyöräharrastajien iloksi. Aiempi kokemus seikkailu-urheilusta ei ole välttämätöntä. Vähintään toisen joukkueen jäsenistä tulee hallita kartan luvun alkeet. Osallistujilta vaaditaan uimataitoa.

Suuntaa antavat osuuspituudet:

Pyöräilyä/maastopyöräilyä 25-30km
Melontaa 2-3km
Helppoa polkuihin tukeutuvaa suunnistusta 4-6km
Suppailua, uimapatjailua yht. 0,5-1km
Quest-rasteja 4-5 kpl

Rento-sarjan radat on suunniteltu niin, että niistä suoriutuu jokainen lajista innostunut. Suunnistus- ja pyöräilyosuudet tukeutuvat polkuihin helpoissa maastoissa, joissa ei ole eksymisvaaraa. Pyöräkin voi hyvin olla mummopyörä tai vaikka jopo. Melonta, suppailu ja uimapatjailu ovat sopivan lyhyitä ja ne suoritetaan valvovien silmien alla, missä lähimpään rantaan on aina alle 20m. Rentosarja sopii erityisesti ensikertalaisille, jotka haluavat kokeilla sopiiko laji itselle ja niille, jotka haluavat haistella seikkailutapahtuman ilmapiiriä. Vähintään toisen joukkueen jäsenistä tulee hallita kartan luvun alkeet. Osallistujilta vaaditaan uimataitoa.

Suuntaa antavat osuuspituudet:

Pyöräilyä 10km
Melontaa 0,5-1km
Helppoa polkuihin tukeutuvaa suunnistusta 2-3km
Suppailua, uimapatjailua yht. 0,5-1km
Quest-rasteja 4-5 kpl

LÄHTÖ

Kaikkien sarjojen lähtö tapahtuu 4.8.2018 klo 9.00 Jakokosken Museokanavalta.

Paikka: Jakokosken Museokanava. Osoite: Kesäteatterintie 18, Kontiolahti.

SÄÄNNÖT

Säännöt tarkentuvat kevään aikana. Tästä infoa tulee Facebookiin, Instagramiin, nettisivuille ja osallistujille sähköpostiin.

PAKOLLISET VARUSTEET

Pakollinen varustelista on alustava ja tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

 • Emit (joukkuekohtainen varuste), voi myös vuokrata järjestäjiltä ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Puhelin vedenpitävästi pakattuna, esim. Minigrip-pussissa
 • Järjestäjän antama reittikirja + kartat (järjestäjä antaa ennen starttia)
 • Vedenpitävä kynä
 • Energiaa ja juomaa oman suorituksen ajaksi tai seuraavalle vaihtopaikalle saakka
 • Reppu tai muu vastaava
 • 2 pyörää pyöräosuuksilla
 • 2 pyöräilykypärää, pakollinen kaikilla pyöräosuuksilla
 • 2 pelastusliiviä
 • 2 uimapatjaa

GPS-SEURANTA

Tarjoamme tapahtumassa mahdollisuuden Pekka Variksen GPS-seurantapalveluun. Se sisältyy hintaan Arctic Trainers-sarjassa. Muissa sarjoissa se on vapaavalintainen ja saatavilla joukkeelle +10€ lisähintaan. Suosittelemme sitä lämpimästä kaikille kiinnostuneille.

ILMOITTAUTUMINEN

ILMOITTAUDU NYT. 

Päivitimme sarjakiintiöitä 22.6., ja lopulliset kiintiöt ovat:

Arctic Trainers  –sarjaan otetaan 25 joukkuetta.
Sisu -sarjaan otetaan 40 joukkuetta.
Adventure -sarjaan otetaan 30 joukkuetta.
Rento -sarjaan otetaan 15 joukkuetta.
Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun sarjat ovat täynnä tai 2 viikkoa ennen tapahtumaa. 

PERUUTUSEHDOT JA VASTUUKYSYMYKSET

Jos joukkue on estynyt osallistumaan tapahtumaan esimerkiksi sairastumisen takia, osallistumisoikeus siirtyy seuraavan vuoden Selkien Sisun järjestämiin tapahtumiin. Rahoja ei palauteta. Osallistuja voi kuitenkin halutessaan myydä osallistumisoikeutensa toiselle henkilölle, mistä tulee informoida järjestäjää viimeistään kaksi tuntia ennen starttia.
Tapahtuman järjestäjä olettaa, että osallistuja on tutustunut tapahtumaohjeisiin ja ymmärtää tapahtuman vaativuuden ja riskit. Järjestäjällä on omaa toimintaansa varten vastuuvakuutus. Osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan.

TIEDOTUS JA SOSIAALINEN MEDIA

Virallinen tiedotus: www.sisu-seikkailu.fi
Facebook-sivu: ”Sisu-Seikkailu” https://www.facebook.com/sisuseikkailu
Instagram-tili: ”sisuseikkailu” -> https://www.instagram.com/sisuseikkailu/
Tapahtuman virallinen hashtag #sisuseikkailu

YHTEYSTIEDOT

Järjestäjä Selkien Sisu ry

 • Tapahtumakoordinaattori Lauri Kontkanen, 040-7596177
 • Tapahtuman johtaja, Matti Ikonen, 0400-887965
 • sisuseikkailu@gmail.com
 • Ratamestaritiimi: Lauri, Kontkanen, Matti Ikonen, Annukka Pesonen, Janne Turunen ja Mikko Auvinen.

Oikeudet muutoksiin pidetään.

Tervetuloa Sisu-Seikkailuun!